Ярослав Тинченко: До Сил спецоперацій мають увійти вихідці з територій, тимчасово захоплених «ДНР» і «ЛНР»

 

З біженців з Донецької та Луганської областей були б найкращі партизани або диверсанти.

В Україні Сили спеціальних операцій мають бути направлені на звільнення власних територій. І було б цілком закономірно, якби їх формували не лише з частин, які колись підпорядковувалися ГУР, а ще й із вихідців з територій, тимчасово захоплених «ДНР» і «ЛНР», передусім колишніх бійців із батальйонів «Донбас», «Айдар» тощо. Про це в матеріалі для«Тижня»пише експерт, військовий історик Ярослав Тинченко.

«Має бути спеціальна програма, за якою біженці з Донецької та Луганської областей залучалися б на службу до Сил спеціальних операцій. Саме з них були б найкращі партизани або диверсанти, про яких казав Джон Кеннеді в 1961 році», — вважає він.

Також, за його словами, варто звернути увагу на Центри інформаційно-психологічних операцій, у складі яких зараз виник дивний симбіоз молодих фахівців, які могли б працювати за новими принципами, і старих замполітів, які щиро переконані, що радянські й натовські стандарти у веденні пропаганди та агітації загалом однакові. У цьому питанні могли б зарадити і західні експерти, і вітчизняні фахівці з журналістики.

Крім того, за його словами, одним із наріжних каменів діяльності Сил спеціальних операцій є озброєння та технічне оснащення.

«Без бойових гелікоптерів, новітніх засобів радіорозвідки та радіолокаційної боротьби створити ці війська буде неможливо. Менше пафосу й більше грошей — і тоді, можливо, за деякий час ми справді матимемо якісні частини спецназу, здатні самостійно виконувати бойові завдання зі звільнення України», — наголосив він.

Источник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.