У Житомирі відзначили першу річницю створення навчального центру ВДВ



Першу річницю створення навчального центру Високомобільних десантних військ ЗС України відзначили урочистим шикуванням особового складу.

Хвилиною пам’яті було вшановано усіх воїнів, що загинули в ході антитерористичної операції на сході країни. З святом привітав військовослужбовців, а також вручив їм грамоти та цінні подарунки перший заступник командувача ВДВ генерал-майор Юрій Содоль.

– Навчальний центр проводить первинну підготовку військовослужбовців, перепідготовку та підвищення кваліфікації військовослужбовців для потреб Високомобільних десантних військ, – розповів начальник навчального центру підполковник Святослав Щербина. – За рік функціонування Центру вдалося підготувати декілька тисяч військових, які поповнили лави ВДВ.

Практичні елементи навчальної програми відпрацьовуються на полігоні, де є вся необхідна навчальна матеріально-технічна база. Теоретичні заняття – у спеціально обладнаних навчальних аудиторіях.

Кожний інструктор навчального центру має досвід ведення бойових дій в зоні проведення АТО, і це суттєво впливає якість навчального процесу. Накопичення, систематизація, аналіз, опрацювання попередньо здобутого досвіту та його наступне впровадження в навчально-тренувальний процес підготовки – одна з особливостей Центру.

До підготовки десантників залучаються також іноземні фахівці. Протягом 2015 року було проведено 4 курси підготовки інструкторів та військовослужбовців інструкторами ЗС Великої Британії. Інструкторами ЗС Швеції було проведено двотижневий курс з надання медичної допомоги на полі бою для десантників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.