У ЗСУ назріває скандал через нову форму та «фашистські» погони — Гайдукевич

Один із розробників нової форми та погонів для ЗСУ, журналіст Віталій Гайдукевич розповів про перші хвилі «опору» серед українських військових. До того ж Гайдукевич запевнив, що в Мережі ще немає фотографій нових погонів, які вже встигли охрестити фашистськими. Зображення, які розповсюджують у соціальних мережах, — це фейки. Новину передає «Преса України».

Гайдукевич заявив, що зображення нібито нової форми і відзнак військових Збройних Сил України (ЗСУ), котрi з’явилися в мережі, не відповідають дійсності.

«Картинки старі вже давно не відповідають дійсності. Зображень того, що підписав президент, в мережі ще немає!», — заявив Гайдукевич.

Журналіст підтвердив той факт, що зразки нової форми, звичайно і погонів, покажуть 24 серпня поточного року:

«Те, що буде підготовлено на 24 серпня, фактично стає тестовим носінням. За наслідками піде поетапне перевдягання усіх. Із яким кроком видаватимуть сорочку чи китель повсякденний? Не знаю. Першим перевдягатимуть президентський полк, бо почесна варта мусить мати парадний стрій і на холодну пору року. Все робиться с колес. Ми попереджали, що буде такий поспіх напередодні річниці, нас ніхто не чув. Зараз традиційний аврал».

Також журналіст та історик Віталій Гайдукевич пояснив, як змінюватимуться головні убори та форма. При цьому журналіст зізнався, що у ЗСУ почались перші провокації та критика ще не створеної форми.

«Сорочок на резинці не буде. Домогтися цього буде вкрай важко. Не встигли висохнути чорнила президентського підпису, як я дізнався, що служба тилу хоче протягнути сорочку із резинкою усіма правдами і неправдами: вони є на складі, не викида ти ж… давайте останній раз на параді вдягнемо і спишемо… довелось телефоном по літерах пояснювати, що підпис Президента означає, що дискусій не ведеться — резинки не буде. Не певен, що усвідомили, тож спроби реваншу будуть і не раз.

Берети… напевне буде спротив по МП і десанту, це прогнозовано, але в концепції підписані нові кольори. Це стратегічне рішення і, з огляду на те, як рве бавовняних за парєбріком, рішення правильне. Можливо, для зменшення стресу у МП і десанту, 24 серпня вони будуть ще в старих кольорах і беретних знаках. Першими на нові кольори беретів буде переходити піхота (вони того гідні), арта, танки, авіація, ссо. Якщо адаптаційний період для МП і десанту потрібен — будемо шукати час для психологічної адаптації, роз’яснення, пропагування. Хочеться сподіватися на здоровий глузд наших вояків, але не виключаю скандалів, демаршів, ультиматумів, погроз, грюкання дверима…», — розповів один із розробників нової форми для ЗСУ.

Нагадаємо, замість радянських зірок на погонах, в якості відмітних знаків, ЗСУ будуть використовувати символіку часів гетьмана Павла Скоропадського та Української Галицької армії. Напередодні, 5 липня, стало відомо про те, що президент України Петро Порошенко вже підписав відповідний документ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.