Вибух гранати у військовій частині Кропивницького кваліфікують як «необережне поводження зі зброєю»

 

У Кропивницькому вибух гранати, внаслідок якого загинув один військовослужбовець, ще троє були поранені, попередньо кваліфікують як «необережне поводження зі зброєю», повідомили у військовій частині, де стався інцидент.

Вибух стався на другому поверсі Навчально-методичного центру цивільного захисту і безпеки життєдіяльності Кіровоградської області, де розташувались кропивницькі спецпризначенці. «Близько 12-ї години надійшла інформація від командира четвертого загону, що в підрозділі стався вибух гранати. У результаті огляду було встановлено, що один військовослужбовець загинув, троє отримали численні осколкові поранення», – повідомив в. о. заступника командира військової частини по роботі з особовим складом Сергій Францешкевич.

За його словами, загиблий є учасником бойових дій на сході України, раніше служив у 57-й окремій мотопіхотній бригаді і, ймовірно, боєприпаси привіз саме із зони конфлікту на Донбасі.

«Постраждалий у минулому військовослужбовець 57-ї бригади, і за доповіддю командира підрозділу, ймовірно, в нього залишилися боєприпаси. Можливо, він хотів вивезти їх на полігон і встановленим чином знищити, але це трапилося в підрозділі», – припутив в. о. заступника командира військової частини по роботі з особовим складом.

Офіцер повідомляє, що постраждалі є кулеметниками і розвідниками, всі поранені шпиталізовані й перебувають у тяжкому стані.

«Стан реально тяжкий. Один військовослужбовець перебуває в реанімації, двох прооперували, оскільки численні осколкові поранення, контузії, баротравми», – заявив Францешкевич.

Також він повідомив, що розслідуванням інциденту займаються органи поліції і військової прокуратури. Саме вони встановлюватимуть остаточні причини вибуху, загибелі й поранення військовослужбовців.

У військовій прокуратурі Південного регіону інцидент поки що не коментують.

Влітку у Кропивницькому від вибуху гранати загинув інший військовослужбовець цієї ж військової частини Сергій Павлюченко, 1976 року народження. Військовослужбовець раніше служив у 42-му окремому мотопіхотному батальйоні, що також входить до складу 57-ї бригади. Інцидент стався 18 червня у Кропивницькому навпроти міськвідділу поліції. Тоді, за однією з версій, чоловік підірвав себе через сімейні негаразди. Павлюченко, уродженець Полтавщини, нагороджений орденом за мужність за участь в операції під Іловайськом. Наприкінці січня 2016-го прийшов служити до 3-го полку спецпризначення.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.