Генерал-лейтенант Віктор Бокій: “Сьогодні маємо сформоване за типом “J-структури” Командування Сил спеціальних операцій”

 

На цьому сьогодні, 14 грудня, під час брифінгу у Міністерстві оборони України наголосив тимчасово виконуючий обов’язки першого заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Віктор Бокій.

Він повідомив, що одним із основних завдань, яке стояло перед Комітетом реформ Міністерства оборони України та Збройних Сил України на 2016 рік, було створення Сил спеціальних операцій Збройних Сил України, як окремого роду сил.

— За результатами роботи комісії Адміністрації Президента України підтверджено здатність Командування ССО виконувати завдання за призначенням. Маємо визначений комплект військових частин Сил спеціальних операцій, прийнятий у підпорядкування Командування від видів Збройних Сил, сформовані військові частини управління та забезпечення Командування. Минулого тижня Президент України — Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України вручив бойовий прапор навчально-тренувальному центру ССО, — поінформував генерал-лейтенант Віктор Бокій.

За його словами, триває нормативно-правове врегулювання основних завдань, принципів застосування та функціонування Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. На підставі затвердженої Міністром оборони України Концепції розвитку Сил спеціальних операцій розпочато розробку Програми їх розвитку. Також налагоджено відбір та підготовку особового складу за стандартами НАТО в рамках проведення кваліфікаційного курсу спеціальних операцій із залученням інструкторів з США, Латвії, Литви, Естонії, Великої Британії.

— Крім того, проведено Курси тактики малих підрозділів в рамках роботи Об’єднаної багатонаціональної тренувальної місії «Україна». Проведено цикл командно-штабних і тактико-спеціальних навчань та тренувань з органами управління та військовими частинами ССО, — наголосив генерал-лейтенант Віктор Бокій.

Як поінформував тимчасово виконуючий обов’язки першого заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України, розпочато оснащення підрозділів Сил спеціальних операцій сучасними зразками озброєння та військової техніки, насамперед засобами радіозв’язку, сумісними з тими, які використовуються країнами-членами НАТО. Також розпочато відпрацювання керівних документів з питань підготовки та застосування ССО з урахуванням стандартів НАТО.

https://goo.gl/8TfhEc

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.