На Житомирщині курсанти Навчального центру ВДВ виконують практичні стрільби з мінометів

На Житомирщині, на загальновійськовому полігоні ВДВ тривають практичні заняття курсантів Навчального центру Високомобільних десантних військ Збройних Сил України. Зокрема, десантники виконують бойові стрільби з 82-х міліметрових мінометів 2Б9 «Волошка» та 2Б14 «Піднос».

Слід відзначити, що на навчальних місцях, хід виконання навчально-бойових завдань контролюють досвідчені інструктори, які мають бойовий досвід, здобутий у зоні проведення антитерористичної операції.

За словами офіцерів Навчального центру ВДВ, під час занять, курсанти відпрацьовують нормативи приведення мінометів із похідного в бойове положення, завдання із правил стрільби, підготовку боєприпасів до стрільби, правила поводження із ними, а також чіткий алгоритм дій під час розряджання мінометів у разі виникнення осічок.

– Як показує бойова практика, розрахунки міномету повинні бути взаємозамінні, тож під час бойових стрільб, кожен курсант спробував себе в ролі командира, навідника та підношувач боєприпасів, – розповів командир навчального підрозділу капітан Роман Марченков.

Також, у ході занять, значна увага звертається на тактику дій розрахунків, яка застосовувалася мінометними підрозділами в зоні бойових дій. Зокрема це приховане заняття позиції та кругова оборона навколо неї, маскування, швидке відпрацювання по цілям, постійне спостереження, зміна позиції тощо.

Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.