Польовий вишкіл

Триває процес розгортання та становлення Сил спеціальних операцій Збройних Сил України, набуття ними оперативних та бойових спроможностей.

Відповідно до затверджених програм розвитку ССпО, продовжуються заходи вдосконалення бойового вишколу і майстерності, підвищення знань, навичок, вмінь бойового управління та застосування підрозділів Сил спеціальних операцій. Під час таких заходів враховуються набутий особовим складом в ході війни на Сході України бойовий досвід та вимоги планомірного переходу до стандартів НАТО.

Особлива увага прикута до Командування ССО ЗС України. Військовослужбовці органу управління вдосконалюють свої здібності із проведення оперативно-тактичних розрахунків застосування підрозділів під час штабних тренувань, зміцнюють фізичні та психологічні якості в ході кількаденних польових виходів в складі розвідувальних груп спеціального призначення. Слід зазначити, що всі офіцери Командування, незалежно від звань, посад та вислуги років, випробовують себе в ролі спеціалістів таких груп. Це й привід передати практичний бойовий досвід, набутий в ході проведення антитерористичної операції, а також один із способів злагодження колективу.

01

Польовий вихід здійснюється “по–бойовому”, у відповідному спорядженні, з виконанням практичних стрільб, на дальність переходу більш ніж 120 км по пересічній місцевості. Під час висування групи, відпрацьовуються питання тактики і топографії, організації зв’язку та маскування, мінної безпеки, виживання в зимових умовах та інші.

– Офіцери Командування повинні на собі відчути усі труднощі, які долають наші підлеглі під час виконання завдань – зауважив Командувач Сил спеціальних операцій Збройних Сил України генерал-майор Ігор Луньов, – тоді під час планування, управління та забезпечення застосування підрозділів ССпО вони не допустять прорахунків та помилок.

02

КССпО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.