У КИЄВІ ДЕЛЕГАЦІЇ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ ТА ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ ОБГОВОРИЛИ ШЛЯХИ РОЗШИРЕННЯ СПІВРОБІТНИЦТВА

«Допомога у підготовці військ, яку Україна отримує від британських інструкторів, є дуже важливою для розвитку оперативних спроможностей Збройних Сил України та вдосконалення індивідуальної майстерності українських військовослужбовців, що реально знижує кількість бойових втрат під час виконання завдань в районах проведення АТО».

Про це заявив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління підготовки — заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України полковник Олексій Таран під час зустрічі з британською делегацією на чолі Командувачем об’єднаних операцій Постійного об’єднаного штабу Збройних сил Великої Британії віце-адміралом Тімом Фрейзером (Tim Fraser).

— Ми високо цінуємо конструктивну та структуровану співпрацю, яка триває між Збройними Силами України і Великої Британії. Протягом останніх трьох років британські інструктори виявляють високий професіоналізм та методичні навички, які застосовують як під час індивідуальної підготовки українських військовослужбовців, так і в колективному навчанні. Як свідчить досвід, така підготовка дозволяє нам зменшувати втрати під час виконання бойових завдань в районах антитерористичної операції, — зауважив полковник Олексій Таран.

Він підкреслив, що британські військовослужбовці є органічною складовою системної допомоги, яку Збройні Сили України отримують у навчанні військ з боку країн-членів НАТО. Разом з цим, британські інструктори беруть на себе та успішно виконують багатопланові завдання, зокрема, у сфері індивідуальної підготовки українських військовослужбовців, вдосконалення штабних процедур та бойового злагодження окремих підрозділів і частин.

Полковник Олексій Таран висловив сподівання, що протягом 2018 року кількість частин, які отримують допомогу у підготовці від британських партнерів буде збільшена, в тому числі за рахунок бойових бригад, які проходять етап бойового відновлення та підготовки до ротації в АТО.

Він також наголосив на тому, що Україна прагне розширення співробітництва з британськими та іншими партнерами з підготовки власних інструкторів та застосувати іноземні методики в організації процесу навчання особового складу в національних тренувальних центрах та інших військових навчальних закладах Збройних Сил України.

«Defense Express»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.