Відбувся перший демонстраційний політ нового БпЛА оперативно-тактичного рівня «Горлиця»

8 листопада відбувся демонстраційний політ нового безпілотного літального апарату (БпЛА) «Горлиця», розробленого Державним підприємством «Антонов».

Як повідомляє прес-служба ДП «Антонов», БпЛА створено для оснащення перспективного мобільного тактичного безпілотного авіаційного комплексу (ТБпАК) АН-БК-1, шифр «Горлиця», для потреб Сухопутних військ Збройних Сил України. Він складатиметься з чотирьох таких БпЛА, наземної станції керування та засобів забезпечення старту та посадки літальних апаратів, їх транспортування та ремонту.

У перших льотних випробуваннях взяв участь Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

«Сьогодні відбулися перші льотні випробування БПЛА вже оперативно-тактичного рівня «Горлиця», виробленого на нашому ДП «Антонов». Цей БПЛА здатний безперервно триматися у польоті 7 годин, працювати на висоті 5 тисяч метрів, дальність його польоту — понад тисячу кілометрів», — сказав О. Турчинов.

Комплекс призначений для ведення повітряної оптико-електронної розвідки, вдень та вночі, в простих та складних метеоумовах, передачі на командний пункт бригади (батальна) розвідувальної інформації про цілі (об’єкти) супротивника для забезпечення ефективного застосування механізованих (танкових) бригад, дивізіонів ракетних військ та артилерії, а також ескадрилій армійської авіації Сухопутних військ.