Нова система харчування: з наступного року ще більше частин і кейтеринг для підрозділів ППО

У грудні на нову систему харчування переходять останні шість з 23 військових частин запланованих на цей рік. Це десантно-штурмова бригада, полк спеціального призначення, два військово-медичних клінічних центри, навчальний заклад та авіаційна частина.

Наступного року, за умови фінансування й введення в штат частин персоналу військових їдалень, планується охопити до ста військових частин. Насамперед буде завершено перехід усіх військових навчальних закладів та навчальних центрів.

«Людина вперше потрапляє у військове середовище, і наше завдання — мінімізувати дискомфорт, який вона природно відчуває після зміни середовища, у якому перебувала раніше»,

  • повідомив начальник Центрального продовольчого управління Тилу ЗСУ полковник Микола Куклюк.

Також, пріоритет буде надано військовим частинам Сил спеціальних операцій і Десантно-штурмових військ, а також бойовим танковим, механізованим та артилерійським бригадам. І лише після цього запроваджуватимуть нову систему в частинах Повітряних Сил. Що стосується підрозділів ППО, то для них запоановано запровадити дещо іншу систему, зокрема кейтеринг.

Переваги нової системи організації харчування очевидні. Серед основних переваг це те, що солдатський раціон став значно багатшим.

Підрозділам частин, які вже переведено на нову систему, коли вони перебувають на полігонах або під час виконання завдань у районах АТО, продукти для приготування страв постачають за Каталогом. Те саме у військово-медичних клінічних центрах. Харчування в них відбувається за Каталогом не лише в пунктах постійної дислокації, а й у мобільних військових госпіталях, які виконують завдання в АТО.

Десантно-штурмову бригаду, яка також переходить на харчування за новою системою з 1 грудня, в АТО забезпечуватимуть продуктами за Каталогом. Тобто особливої різниці між харчуванням у ППД й поза їхніми межами бійці не відчуватимуть.

«Навіть у польових умовах до солдатського столу надходитимуть молочні продукти, соки, фрукти, свіжі овочі — не лише традиційні, наприклад, картопля, капуста чи буряки, а й зелень, болгарський перець тощо. Начпрод матиме змогу замовити, приміром, сік у стограмових пакетах і видати його бійцям перед маршем. Здавалось би, дрібниця, але спробуйте вирішити це питання, якщо сік розлито в трилітрові банк»,

  • розповів Микола Куклюк.

Ukrainian Military Pages

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.