Хто такі кібервоїни і де їх готують розповіли рівненським школярам

У Рівному відбулася зустріч старшокласників із представниками Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут і Рівненського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Школярам розповіли про перспективи здобуття професії військового зв’язківця, кібервоїна та фахівця системної інженерії.

Присутнім презентували військовий навчальний заклад, розповіли про аспекти навчання, напрямки загальновійськової та спеціальної підготовки. Цей навчальний заклад має статус міжвидового та суттєво відрізняється від інших. Він готує спеціалістів для всіх видів Збройних Сил, Міністерства оборони, Державної прикордонної служби, Департаменту спеціального зв’язку та інформації України тощо.

Нині у військовому інституті навчається близько 1200 осіб. Важливо, що вже другий рік поспіль курсанти-зв’язківці перемагають в національних змаганнях із програмування у сфері безпеки й оборони «Хакатон».

Також військовий інститут готує молодших спеціалістів у Полтаві, де розташований підпорядкований йому військовий коледж сержантського складу. Термін навчання тут два з половиною роки. Після чого випускники мають змогу вступити до військового інституту вже на третій курс без додаткових іспитів.

Заступник начальника кафедри загальновійськових дисциплін Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут підполковник Михайло Єсаулов розповів дітям, що під час проходження практики курсанти першого та другого року навчання мають можливість обрати військові частини зв’язку, зокрема у Рівненському гарнізоні. Такі зустрічі пройшли також у військовому ліцеї з посиленою фізичною підготовкою в Острозі, школи в містах Вараш і Сарни.

Як зазначив присутній на заході заступник військового комісара — начальник відділення рекрутингу та комплектування Рівненського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Дмитро Бондар, такі зустрічі доволі ефективні. На кожне питання потенційні кандидати до вступу у військові вищі навчальні заклади отримують вичерпні відповіді та значно ефективніше можуть реалізувати своє майбутнє. Варто зазначити, що про військові інститути, які готують офіцерів для Збройних Сил України у Львові, Одесі, Харкові, Києві та Житомирі школярам випускних класів на Рівненщині розповідають щороку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.