Проміняв Генштаб на Порошенка: Що чекає Сергія Кривоноса

Кілька днів тому президент України Володимир Зеленський своїм указом звільнив заступника секретаря РНБО Сергія Кривоноса від виконання обов’язків голови міжвідомчої робочої групи з підготовки пропозицій щодо зміцнення обороноздатності держави та вивів його зі складу міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

В РНБО поспішили пояснити, що виведення Кривоноса зі складу ряду міжвідомчих комісій і груп пов’язано з перерозподілом функціональних обов’язків, і є робочим процесом, який не має жодної політичної складової. Крім цього в РНБО наголосили, що Кривонос поки залишається на посаді заступника секретаря відомства, а також натякнули, що при потребі його можуть повернути у розпорядження Міністерства оборони.

Насправді, все до цього йшло і навіть трохи дивно, що Кривоноса досі не звільнили з РНБО взагалі. Сам фігурант ще у жовтні в інтерв’ю одному з українських ЗМІ говорив, що секретар РНБО Олексій Данілов не сприймає його як заступника.

«Олексій Мячеславович не бачить мене на посаді заступника секретаря РНБО. Чому? Не знаю. Але я вдячний, що він чесно мені про це сказав», – зазначив тоді Кривонос, додавши що самостійно не збирається подавати у відставку, а його подальшу долю вирішуватиме президент.

А між тим, доля Сергія Кривоноса могла скластись зовсім інакше…

Військова кар’єра Кривоноса почалася з призову до лав Радянської армії у 1988 році. Однак, на відміну від більшості однолітків, відслуживши відведених два роки, він не пішов «на гражданку», а вступив до Київського вищого загальновійськового командного училища, яке після ліквідації приєднали до Одеського інституту Сухопутних військ. Його й закінчив у 1994-му.

Майже все своє життя Кривонос служив у військах спецпризначення, а останнім часом переважно на керівних посадах. Тривалий час був командиром 8-го хмельницького полку спецпризначення, який у мирний час двічі виводив у найкращі частини ЗСУ за підсумками року. Брав участь у багатьох міжнародних навчаннях.

Під час війни на Сході України у 2014 році особисто командував обороною Краматорського аеродрому, яка супроводжувалась значними втратами бойовиків. Як згадував згодом Володимир Зеленський, саме в той час він і познайомився з Сергієм Кривоносом, але про це трохи нижче.

in Из интернета, Кривонос.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.