Інтерв’ю Сергія Кривоноса про захоплення Криму, приватні військові компанії та «посміховисько з клоунами» в РНБО

Як українські військові могли протидіяти анексії Криму і якими були б наслідки збройного спротиву? Що руйнує українську армію? Чому вирішив брати участь у виборах президента, та, зрештою, знявся на користь Порошенка? Як змінилось ставлення до Володимира Зеленського?..

А також, чому РНБО — це «посміховисько з клоунами», про створення приватних військових компаній в Україні та силовий сценарій повернення Донбасу — все це в ексклюзивному інтерв’ю «Донбас.Реалії» з генерал-майором ЗСУ, заступником секретаря Ради національної безпеки й оборони України Сергієм Кривоносом.

Повне відео інтерв’ю

Основні тези інтерв’ю «Донбас.Реалії», в якому заступник секретаря РНБО України Сергій Кривонос, зокрема, зазначив…

… Розпорядження про застосування Збройних Сил України (ЗСУ) для протидії агресії РФ на її початку не були підписані. Питання щодо цього слід ставити колишньому начальнику Генерального штабу (НГШ) ЗСУ генерал-полковнику Володимиру Замані.

… Підрозділи ЗСУ, зокрема частини високомобільних десантних військ (ВДВ, тепер — ДШВ), на початку війни були готові до відсічі збройної агресії РФ. При цьому, якби в Криму ЗСУ відповіли, тоді РФ згорнула плани щодо анексії Криму: «Ми повинні були показати зуби. Росіяни б тоді, отримавши жорстку відповідь, змінили плани».

… На питання журналіста, чому не відкрили вогонь по колонах Гіркіна, які виходили з Краматорська у 2014 році, Сергій Кривонос відповів, що, попри надіслані координати та запит на знищення колон противника, дозволу на відкриття вогню не було надано: «Це питання краще поставити тому, хто керував усією операцією, а саме Віктору Муженку. В мене тоді слова закінчились. Я йому все пояснив», — сказав Кривонос, додавши що вважає це «зрадою».

«… З терористами не треба вести переговорів, їх треба знищувати».

… «Показуха» — найстрашніше, що може бути в ЗСУ. За останні 30 років у ЗСУ в людей відбили бажання та здатність самостійно приймати рішення. Безініціативність — ще одна проблема в армії.

… Секретар РНБО України Олексій Данілов фактично усунув Кривоноса від роботи над реформою «Укроборонпрому» зі словами: «Війна ж уже закінчилася. Вже військові не потрібні. Повертайтеся до Збройних Сил».

… Легалізація приватних військових компаній дозволить людям, які пройшли війну, знайти себе в цивільному житті.

… ЗСУ повинні бути готові до силового методу повернення окупованих територій України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.