Десантники навчального центру десантно-штурмових військ ЗС України взяли участь в курсі гірської підготовки

У період з 15 по 20 лютого тривала І частина курсу гірської підготовки у Карпатах для підрозділів Збройних Сил України, де взяли участь четверо військовослужбовців 199 навчальний центр Десантно-штурмових військ ЗС України.

Що дає зазначений курс? У першу чергу, це нові знання та набуті навички у орієнтуванні в лісисто-гірський місцевості, у організації пересування і страховки на снігу, у транспортуванні постраждалого під час несприятливих погодних умов, у здійсненні сходження на вершини та лавинній безпеці. По-друге, окрім теорії та практики, військовослужбовці по закінченню курсу отримують звання «Альпініст України».

Повернувшись додому ‒ столицю Десантно-штурмових військ, два інструктори БАрС, інструктор з виживання та інструктор зі школи підготовки снайперів з позитивними враженнями розповіли як тривав їх «відпочинок» у Карпатах.

Перший день був присвячений основам військової топографії та правилам орієнтування при наявності та відсутності допоміжних засобів.

Другий день передбачав перехід у 18 км по гірсько-лісистій місцевості підйом на вершину Петрос (2020,2 м).

Третього дня було проведено практичне заняття по гірському альпінізму, самостраховці та лавинній безпеці, а також відпрацьовано пошук людини в лавині. Під кінець занять кожен учасник оволодів навиками щодо створення сніжного укриття.
Фіналом даного курсу стало сходження військовослужбовців на найвищу гору країни Говерлу, яка знаходиться на висоті 2061 метрів над рівнем моря.
199 навчальний центр Десантно-штурмових військ ЗС України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.