Десантники випробовубть персективну систему для навчання стрільців ПЗРК

Зенітний ракетно-артилерійський дивізіон окремої повітрянодесантної Дніпропетровської бригади завершив бойове злагодження на Рівненському військовому полігоні тактико-спеціальними навчаннями з бойовою стрільбою та пусками з переносних зенітно-ракетних комплексів «Ігла» та ЗРК «Стріла-10».

Для підготовки військових використовували наявні на полігоні сучасні тренажери із супроводу повітряних цілей, а саме систему LASERTAG — віртуальний комплекс для відпрацювання навчальних пусків. Система включає розвантажувальний жилет із датчиками, через які керівник заняття може впливати на стрільця-зенітника та бачити, як він поводить себе в конкретних умовах обстановки, чи встиг уразити повітряну ціль до того, як його знищив умовний противник.

На квадрокоптері встановлені сенсори, які взаємодіють із трубою, що дозволяє відпрацьовувати алгоритм захоплення цілі, імітацію пуску, а результати фіксують у планшеті.

— Найближчим часом для двостороннього контакту планується використання наручних браслетів із функцією вібрації для стрільців. Спочатку система LASERTAG використовувалась для підготовки загальновійськових та артилерійських підрозділів. Наразі вона пристосована для ПЗРК, — розповів начальник відділення підготовки підрозділів Рівненського військового полігону підполковник Микола Сайко.

— У перспективі для підвищення динаміки та професійності навідників замість квадрокоптерів планується використання навісного обладнання, яке може приєднуватися до безпілотників, вертольотів або літаків.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.