У Силах спецоперацій – випуск 12-го кваліфікаційного курсу операторів-розвідників

У навчально-тренувальному центрі Сил спеціальних операцій привітали із завершенням Q-курсу його випускників. Це – вже ХІІ-й випуск спеціалістів, які опанували спеціальності операторів-розвідників.

Про це в понеділок, 17 травня, інформує пресцентр Командування ССО.

“Підготовка тривала протягом пів року і була непростою. Заявки на проходження курсу подали сотні військовослжбовців, які проходить службу у різних частинах Збройних сил. Втім, відбір витримали лише кілька десятків. Кандидатів піддавали величезним фізичним і психічним навантаженням задля того, аби для подальшого навчання зарахувати найбільш підготовлених та вмотивованих”, – йдеться в повідомленні.

Під час вручення сертифікатів кожного випускника нагородили відзнакою командувача ССО України. Її вручають лише тим, хто повністю пройшов усі випробування Q-курсу і завершив підготовку.

Також воїни отримали нарукавні патчі “Спеціальні сили”, що вирізняють випускників Q-курсу з-поміж решти військовослужбовців.

Звернувся з промовою до випускників і командувач ССО генерал-майор Григорій Галаган. 

“Шановні побратими! Чому ви тут? Що ви тут робите? Навіщо вам це потрібно? Відповідь одна: бо ви зробили перший крок – стали найкращими. Зробили вибір. І навіть тоді, коли зникали сили і здавалося, що все втрачає сенс, ви йшли до мети. Цей вибір виховував у вас смиренність, терпіння і наполегливість. Це – чесноти переможців. Ваш вибір – це жертва країні. Не кожен здатен зріктися звичного життя, покинути дім. Я впевнений, що вами пишаються рідні. Сьогодні ви стали членами великої родини ССО, елітою Збройних Сил України. Ви перемогли себе. У нас хитрий і підступний ворог. Нам треба його перемогти. Задля цього маємо бути підготовленими. Чим краще ми підготовлені – тим більше свого відстоїмо у боротьбі з ворогом. Бог дав Україні великі цінності: родючу землю, працьовитих людей і Сили спеціальних операцій, щоб все це захистити”.

Привітали воїнів із завершенням курсу і музиканти гурту “Мотор’Ролла”, які влаштували для випускників святковий концерт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.