Нацбанк презентував монету «Десантно-штурмові війська»

Національний банк України, продовжуючи серію «Збройні Сили України», 11 листопада 2021 року вводить в обіг пам’ятну монету спеціального випуску «Десантно-штурмові війська ЗСУ».+

Монета присвячена окремому роду військ, що належить до сил негайного реагування Збройних Сил України і характеризується високою маневреністю та автономністю дій, призначеному для швидкого розгортання з метою ведення наступальних, штурмових дій, прикриття окремих напрямків, а також охоплення противника повітрям, ведення бойових дій у його тилу.

Монету номіналом 10 гривень виготовлено зі сплаву на основі цинку з покривом нікелем, категорія якості карбування – «анциркулейтед», маса – 12,4 г, діаметр – 30,0 мм, тираж – 1 000 000 штук. Гурт монети – рифлений.

На аверсі монети розміщено: угорі напис – УКРАЇНА (півколом), під яким малий Державний Герб України (ліворуч) та нарукавний знак десантно-штурмових військ ЗСУ (праворуч); у центрі на дзеркальному тлі – емблема десантно-штурмових військ ЗСУ; номінал 10 та графічний символ гривні (ліворуч від емблеми); рік карбування монети – 2021 (праворуч від емблеми); напис – ДЕСАНТНО-ШТУРМОВІ ВІЙСЬКА ЗСУ (унизу півколом); логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (під роком карбування).

На реверсі на дзеркальному тлі зображено символічний образ воїна-десантника в лицарських обладунках, за спиною якого напіврозкриті крила – символ покровителя війська – Архангела Михаїла.

Художник – Андрій Єрмоленко.

Скульптори: Володимир Атаманчук, Анатолій Демяненко.

Пам’ятна монета є дійсним платіжним засобом України та обов’язкова до приймання без будь-яких обмежень за її номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на рахунки, вклади, акредитиви та для переказів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.