Відбувся перший випуск 29 інструкторів навчально-тренувального центру Сил спеціальних операцій

14 травня, у Хмельницькому, на плацу Окремого полку спеціального призначення Збройних Сил України відбувся перший випуск 29 інструкторів навчально-тренувального центру Сил спеціальних операцій кваліфікаційного курсу в рамках програми Об’єднаної багатонаціональної групи (США, Литва, Латвія, Естонія) з підготовки — «Україна» (JMTG-U). Курс тривав 6 місяців, з листопада 2015 року. До цього такий курс можливо було пройти тільки за кордоном.

Участь в урочистостях з нагоди випуску взяли Начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко, аташе з питань оборони при посольствах США, Латвії, Литви, Естонії, командири частин спеціального призначення, представники місцевих органів влади і самоврядування.

Вітаючи випускників Начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко зазначив, що наявність бойового досвіду, активна допомога західних партнерів у прагненні створити нову систему підготовки вітчизняного війська і сила духу бійців -спецпризначенців дозволили підготувати висококласних інструкторів спеціальних операцій.

— Шість інтенсивних місяців підготовки і сьогодні в строю знаходяться найсильніші та найпідготовленіші бійці спецназу. В умовах війни ми прийняли непросте рішення щодо створення, у стислі терміни Сил спеціальних операцій, і послідовно реалізуємо поставлені завдання. Але скажу вам відверто, без активної допомоги та безпосередньої участі у цьому проекті наших закордонних друзів, ми не досягли б таких результатів, — підкреслив генерал армії України Віктор Муженко.

— Я бачив, і скажу вам відверто — з такими бійцями Україна непереможна! Переконаний, що цей дух непереможності та бойового братерства ви покладете в основу підготовки та формування підрозділів спецпризначення. А принцип — зроби більше, наскільки стане сил, а після цього зроби вдвічі більше — буде покладено в основу діяльності кожного із вас, — констатував генерал армії Віктор Муженко.

Герой України полковник Олександр Трепак у свою чергу підкреслив, що випуском перших інструкторів закладається міцний фундамент нової школи підготовки спецпризначенців у навчально-тренувальному центрі Сил спеціальних операцій, адже головна цінність підрозділу — сержант-інструктор.

— Саме в цьому центрі, за допомогою нас, командирів та інструкторів, будуть готуватись майбутні фахівці для підрозділів Сил спеціальних операцій. Від нашого досвіду, знань, вмінь, навичок та майстерності, буде залежати їх ступінь бойової, військово-професійної та психологічної готовності виконувати завдання в будь-яких умовах обстановки, — переконаний полковник Олександр Трепак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.