На Львівщині відбулась ротація військових інструкторів ЗС США JMTG-U

В Міжнародному центрі миротворчості та безпеки відбулась церемонія передачі повноважень керівництва американського контингенту Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна (JMTG-U).

В присутності високих гостей полковник Девід Джордан, який очолює американський військовий контингент 45-ї піхотної бригадної бойової групи зі штату Оклахома, передав керівництво місії JMTG-U полковнику Денісу Ділі, який командує 27-ю піхотною бригадною бойовою групою зі штату Нью-Йорк.

– Ми високо цінуємо рішучу підтримку, яку Сполучені Штати Америки надають справедливій боротьбі нашого народу за незалежність і територіальну цілісність Української держави. Ми відчуваємо особисту увагу Надзвичайного та Повноважного Посла США в Україні до оперативного вирішення питань розвитку міжнародного співробітництва України і США, — зазначив під час брифінгу начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук.

Довідка. «Об’єднана багатонаціональна тренувальна група – Україна» (англ. – Joint Multinational Training Group – Ukraine) – це один з елементів практичної допомоги Збройним Силам України від США та інших країн-партнерів. Діяльність групи полягає в підготовці підрозділів ЗС України відповідно до стандартів та принципів НАТО.

Тренування передбачають цілу низку необхідних для ведення сучасного бою елементів: тактичну й вогневу підготовки, протидію саморобним вибуховим пристроям, тактичну медицину тощо. Вишкіл кожного батальйону відбувається впродовж 55 днів, починаючи від надання військовослужбовцям індивідуальних знань та навичок і закінчуючи злагодженням всього підрозділу. Паралельно відбуваються інтенсивні заняття з штабами батальйонів з метою надання їм необхідних методик з ухвалення рішень та організації бою за найкращими стандартами Північноатлантичного альянсу. У найближчому майбутньому планується здійснення такої підготовки штабів вже у масштабах бригади.

Ukrainian Military Pages

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.