«Кленова Арка-2021»: українські десантники показали високий рівень взаємодії з партнерами

В навчально-тренувальному центрі НАТО і Сил оборони Грузії триває багатонаціональне командно-штабне навчання “Кленова Арка- 2021”.

Нагадаємо, що в цьому навчанні бере участь особовий склад штабу батальйону 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ, військовослужбовці багатонаціональної бригади Lithuanian-Polish-Ukrainian Brigade, Збройних Сил Грузії, Македонії, Болгарії, Литви, Польщі та Канади.

День розпочався з брифінгу, на якому командиром десантного батальйону Збройних Сил Канади підполковником Марком Флінтом була надана висока оцінка спільної роботи. За його словами, протягом двох тижнів, що триває командно-штабне навчання «Кленова Арка-2021», українські десантники показали високий рівень фахової підготовки під час процесу взаємодії, управління та прийняття військового рішення за стандартами НАТО.

Після цього штаб десантно-штурмового батальйону отримав бойове розпорядження на проведення операції “Clean Sky». З моменту його отримання розпочався процес планування. Він включав у себе поетапні заходи по злагодженню підрозділів, формуванню угрупувань десанту, а також безпосереднє проведення десантно-штурмової операції у взаємодії з партнерами з НАТО.

Наприкінці дня в рамках налагодження військових-партнерських відносин Збройних Сил України та Збройних Сил Канади командир десантно-штурмового батальйону 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ підполковник Анатолій Іченський та командир десантного батальйону Збройних Сил Канади підполковник Марк Флінт обмінялись пам’ятними сувенірами.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.