Президент підписав Закон щодо Сил спеціальних операцій ЗСУ

 

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з воїнами-спецпризначенцями підписав Закон про внесення змін до деяких законів України щодо Сил спеціальних операцій Збройних Сил України №4795, ухвалений Верховною Радою України.

«Сьогодні в житті українського спецназу важлива і урочиста подія, яка є плодом спільної і скоординованої роботи багатьох людей. Сьогодні підписується закон, яким завершується процес створення Сил спеціальних операцій Збройних Сил України», — сказав Петро Порошенко.

Глава держави наголосив, що це є «абсолютно важливим в умовах захисту України від агресії, яку розв’язала проти нас Російська Федерація» та назвав цей закон «вимогою часу для того, щоб захист України був набагато більш ефективним».

995927f0d30e58f82737b40904470e1c_1469520497_extra_large

Закон визначає правовий статус і застосування Сил спеціальних операцій самостійно чи у взаємодії з іншими видами ЗСУ для спеціальних операцій щодо утворення сприятливих умов для успішного проведення воєнно-політичних, економічних та інших заходів в інтересах національної безпеки у сфері оборони держави.

Президент особливо підкреслив, що під час його міжнародних зустрічей та іноземних візитів, теми захисту держави, реформи сектору оборони і безпеки, постачання новітнього озброєння та техніки є ключовими. Глава держави наголосив, що «перша увага щодо спільних дій та спільних тренувань з боку наших партнерів із США, Канади, Європейського Союзу та інших країн приділяється саме силам спеціальних операцій».

Закон розроблений за стандартами НАТО, та повністю відповідає завданням співробітництва Україна – НАТО в контексті створення ССО, а також положенням Стратегічного оборонного бюлетеня.

Президент також зазначив, що на сьогоднішній день в Україні вже створено спеціальний центр та застосовуються спеціальні тренінгові програми, які дозволяють швидко і якісно готувати спецпризначенців.

Глава держави зауважив, що у 2014 році у спецпризначенців «крім бойового духу не було нічого – ні форми, ні берців, ні прицілів, нічого».«Подивіться, яку велику роботу ми зробили за ці два роки. І саме головне – створено спецназ. І він себе ще покаже», — підкреслив Петро Порошенко.

Президент привітав представників Сил спеціальних операцій зі створенням нового окремого роду військ ЗСУ та наголосив, що ці підрозділи користуються великою довірою і повагою серед українців.

Реалізація норм цьогозакону дозволить підвищити стримуючий потенціал Збройних Сил України за рахунок наявності у їх складі дієвого інструменту воєнно-силового стримування можливої збройної агресії чи збройного конфлікту, підвищити можливості захисту суверенітету, незалежності, територіальної цілісності та національних інтересів України, рівень обороноспроможності держави, підвищити можливості держави щодо проведення спеціальних заходів, у тому числі поза межами України, дозволить досягати воєнно-політичні і воєнно-стратегічні цілі та припиняти конфлікти на ранній стадії виникнення.

Створення Сил спеціальних операцій відповідає принципам розбудови демократичного правового суспільства та світовому досвіду розвинених країн у сфері здійснення спеціальних операцій та забезпечення безпеки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.