У Любліні завершується командно-штабне тренування Brave Band #1

Командування LITPOLUKBRIG (Lithuanian-Polish-Ukrainian Brigade) завершило другу частину командно-штабного тренування BRAVE BAND #1 за підтримки наставників з Команди підтримки штабного навчання Національної гвардії штату Іллінойс, Сполучені Штати Америки.

Давайте поглянемо назад і дізнаємося більше про наш напружений тренувальний тиждень.

Особовий склад командування LITPOLUKBRIG (Lithuanian-Polish-Ukrainian Brigade) проводив командно-штабне тренування BRAVE BAND #1.

Відповідно до графіку навчання, всі секції штабу були залучені до процесу оборонного планування з використанням методики військового процесу прийняття рішень (Military Decision Making Process).

Ментори з Національної гвардії штату Іллінойс, США , представили гіпотетичний сценарій та тренувальне оборонне завдання для персоналу штабу ЛІТПОЛУКРБРИГ (Lithuanian-Polish-Ukrainian Brigade), відповідно командир ініціював процес роботи над прийняттям рішення.

Офіцери штабу завершили етап аналізу місії та етап розробки варіантів дій.

Методика MDMP передбачає спільну роботу над до прийняттям військових рішень, допомагає командиру обрати кращий варіант рішення на основі отриманих консультацій з різних точок зору.

-… Це навчання, головним завданням якого є синхронізація [дій] особового складу Багатонаціональної бригади. Під час навчання ми готуємо наш персонал до виконання оперативних завдань, – пояснює командир LITPOLUKBRIG полковник Ярослав Мокшицький (COL Jarosław Mokrzycki).

Під час штабного тренування BRAVE BAND #1 офіцери оновили свої базові знання з методики процесу планування згідно з MDMP та залучили підпорядкований персонал секцій до спільної роботи над етапами отримання гіпотетичної ситуації (завдання), аналізу отриманого завдання та розробки варіантів дій.

Невдовзі штаб виконуватиме фінальне завдання – етап підготовки бойового наказу підпорядкованим (афілійованим) підрозділам.

– Готуючи цю вправу, ми враховуємо те, що відбувається навколо. Ми також робимо висновки, використовуємо різноманітний досвід, переважно досвід націй, які входять до складу Багатонаціональної бригади. Наголос – щоб сценарій навчань був максимально реалістичним, – підкреслює полковник Ярослав Мокшицький (COL Jarosław Mokrzycki).

Це тренування допомагає краще зрозуміти організацію штабу НАТО та побачити, яку роботу проводить кожна секція штабу в процесі планування.

З огляду на обмеження, зумовлені Covid-19, навчальний курс був повністю забезпечений необхідними цифровими засобами, засобами зв’язку та іншим необхідним обладнанням для успішної організації дистанційної роботи згідно вимог.

Професійні планувальники операцій не повинні пропустити жодної дрібниці.

У процесі навчального планування враховуються всі деталі – від з’ясування місця і часу, в якому підрозділи повинні зосередити максимум зусиль і за потреби вжити заходів негайного реагування, і до врахування всіх питань стосовно цивільної ситуації в регіоні.

Тому кожен військовослужбовець штабу LITPOLUKBRIG зробив внесок у спільну навчальну роботу.

Освіта і навчання офіцерів штабу є одним із значущих напрямків діяльності і зусиль командування LITPOLUKBRIG.

Офіцери штабу наполегливо працювали над удосконаленням мистецтва планування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.