Дніпровські десантники відпрацювали безпарашутне десантування та тактичні дії після приземлення

Дніпровські десантники відпрацювали безпарашутне десантування та тактичні дії після приземлення

Десантування з гелікоптера Мі-8 за допомогою комплекту знімного бортового обладнання «Канат-1» з висоти 5, 10 та 20 метрів відпрацювали військовослужбовці 25 Окрема Повітрянодесантна Дніпропетровська Бригада Десантно-штурмових військ.

За словами начальника відділення повітрянодесантної підготовки 25-ї бригади підполковника Григорія Безкровного, безпарашутному десантуванню за допомогою КЗБО «Канат-1» передував копіткий вишкіл особового складу на землі. Потім відбулася поетапна підготовка із залученням авіації — спуски з 5, 10 і 20 метрів.

«Спуски проводять зі штатною зброєю й екіпіровкою штатними підрозділами, які потім виконуватимуть поставлені завдання.

Такий спосіб десантування можна застосовувати на болотистій місцевості, де гелікоптеру важко здійснити посадкове десантування. Також це може бути урбанізована місцевість, де забудова не дозволяє посадити вертоліт, так само і ліс — машина зависає, випускає троси, за допомогою яких здійснюється десантування», — розповідає офіцер.

Частина з тих, хто виконував вправу, вже мають досвід безпарашутного десантування, проте більшість робить це вперше.

Солдат строкової служби Ігор Драморицький родом зі Слобожанщини, вже відслужив шість місяців, попереду ще рік служби на посаді розвідника-далекоміра. Вправу з безпаршутного десантування Ігор виконує вже вдруге, а місяць тому хлопець виконав свій перший стрибок з парашутом з висоти 800 метрів.

«Це вже вдруге десантуюсь у такий спосіб. Емоції переповнюють, ніби знову вперше. Спуск з гелікоптера — це дуже круто, всім рекомендую. Долучайтеся до лав Десантно-штурмових військ — найкращих військ у ЗСУ, тут неймовірно. Літатимете на гелікоптерах, здійсните три стрибки з парашутом — перший з 800 метрів, другий з 600 метрів, це буде бойовий стрибок — вам точно сподобається!» — не приховуючи емоцій, говорить Ігор Драморицький.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.