Миколаівські десантники провели день відкритих дверей для школярів

Днями до миколаївських десантників завітали з екскурсією школярі загальноосвітньої школи №20 міста Миколаєва.

Патріотичний захід розпочався біля Меморіалу пам’яті загиблим військовослужбовцям 79 окрема десантно-штурмова бригада Миколаїв ДШВ Збройних Сил України. Офіцери-десантники розповіли молоді про бойовий шлях військової частини та героїв, які загинули захищаючи територіальну цілісність та суверенітет України. Після чого, присутні поклали квіти до підніжжя Меморіалу пам’яті.

Для учнів була підготовлена екскурсія територією бригади, виставка стрілецької зброї та військового майна, а також представлені зразки повітрянодесантної техніки, які застосовується в Десантно-штурмових військах Збройних Сил України.

Під час екскурсії школярі мали змогу спостерігати за проведенням занять з повітрянодесантної підготовки, а саме з наземного відпрацювання елементів стрибка та дій в повітрі парашутиста. Також молодь з цікавістю оглянула з середини макет вертольоту, а деякі бажаючі змогли одягнути на себе парашут та на якусь хвилину відчути себе десантником.

В ході заходу учнів найбільш цікавили питання харчування військовослужбовців в різних умовах обстановки, вимоги до фізичної підготовки та практична підготовка десантника.

За словами старшого лейтенанта Андрія Дарієнка, офіцера морально-психологічного забезпечення, одного з підрозділу бригади, який супроводжував екскурсію, мета заходу донести до молоді важливість непростої професії військового. При цьому юне покоління українських патріотів повинне виховуватись на прикладах мужності та героїзму наших військовослужбовців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.