В Угорщині розпочалася активна фаза багатонаціонального навчання “Сейбер Гардіан –2021”

Вчора українські десантники вийшли в район виконання завдання та закріпилися на бойових позиціях. Перекрили усі можливі підходи противника інженерними загородженнями, замаскували бойову техніку та облаштували основні та запасні позиції, виставили патрулі та спостережні пости, організували взаємодію зі штабом батальйону «Bluefor».
Приблизно о 17.00, почалися перші “бойові зіткнення”. Так, поблизу одного із спостережних пунктів було виявлено дозор «Opfor» в складі однієї одиниці бойової техніки та 12-ти піхотинців.
Розпочався бій, в ході якого противник внаслідок значних втрат був змушений відступити. Наші військовослужбовці залишились у повному складі .
Сьогодні, о 6.40 ранку, на позиції наших десантників висунувся підрозділ противника у складі 4-х бойових машин піхоти «М-113».
Протягом кількох хвилин, влучним вогнем гранатометів та стрілецької зброї усі машини та особовий склад противника було знищено. Наші війська втратили одну одиницю бойової техніки, яка перекривала шляхи відступу противнику.
Завдяки ефективній взаємодії з вищим штабом, командуванням «Bluefor» до місця зіткнення для можливої допомоги було оперативно спрямовано резерв з підтримкою авіації. Але український десант впорався самостійно.
Нагадаємо, що Україну у багатонаціональному навчанні “Сейбер Гардіан – 2021” представляє ротна тактична група 13-го окремого десантно-штурмового батальйону імені Героя України полковника Тараса Сенюка 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗС України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.