Житомирські десантники готуються до активної фази багатонаціонального навчання “Сейбер Гардіан – 2021”

Особовий склад ротної тактичної групи 13-го окремого десантно-штурмового батальйону імені Героя України полковника Тараса Сенюка 95 окрема десантно-штурмова бригада Збройнi Сили України, які беруть участь в багатонаціональному навчанні “Сейбер Гардіан – 2021”, продовжують підготовчі заходи перед початком активної фази.

Так, протягом дня десантники проводять інтенсивні заняття з відпрацювання на місцевості практичних дій під час ведення ближнього бою, швидкої адаптації підрозділу до змін в обстановці тощо.

Також з військовослужбовцями проводяться різнопланові заняття, на яких вони удосконалюють знання та навички, які будуть необхідні під час виконання завдань в складі багатонаціонального підрозділу. Зокрема воїни-десантники освоїли американську систему імітації ведення вогню та ураження “DISE”.

А вечері до розташування українського підрозділу завітав аташе з питань оборони посольства України в Угорщині полковник Володимир Калітинський. Він ознайомився з побутом наших воїнів та з люб’язністю поспілкувався з учасниками навчання.

– Я впевнений, що українські десантники, маючи бойових досвід, набутий в боях з російсько-окупаційними військами на сході України, спроможні з честю представити нашу країну під час багатонаціонального навчання “Сейбер Гардіан – 2021”, – зазначив Володимир Калітинський.

Наприкінці дня українськи десантники провели дружню зустріч з військовослужбовцями ЗС США, під час якої обидві сторони мали змогу ознайомитись зі зразками озброєння армій обох країн.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.